Spanje

Torres, niets ontziende multinational of familiebedrijf?

Uiteraard waren we bijzonder vereerd om uitgenodigd te worden door Torres om het bedrijf beter te leren kennen.

Toegegeven, we maakten ons op voor een bezichtiging van een bedrijfsmatige kille multinational.

Vanuit Sitges, net onder Barcelona, gingen we op weg naar Villafranca Del Penedès. Een prachtige route door groene heuvels, langs mooie landhuizen en kasteeltjes.

De stad ligt middenin het wijngebied Penedès, dat vooral bekend is van de Cava’s. Onderweg zagen we een scala van bekende wijnbedrijven aan ons voorbij trekken.

Na wat te hebben rondgereden in Villafranca del Penedès kwamen we aan bij Torres, waar we werden rondgeleid door een perfect Nederlands sprekende “Tourist Promotion Manager”.

Beetje bij beetje werd ons de filosofie van het bedrijf duidelijk. Opvallend veel aandacht voor het milieu zoals het reinigen van afvalwater en het gebruik van zonne- en windenergie. Dit is vooral bedoeld om ook in de toekomst goede wijn te kunnen maken en het bedrijf te kunnen doorgeven aan inmiddels de 5de generatie.

Met een treintje, waarbij de elektriciteit werd opgewekt door zonnepanelen, werden we door de wijngaarden en de wijnkelder gereden. Op een informatieve manier werden de diverse stappen in het proces van wijn maken toegelicht.

Vervolgens op weg naar de wijngaard Mas Rabell, waar het fameuze restaurant van Torres is gevestigd. Hoewel het hemelsbreed misschien maar enkele kilometers van elkaar ligt was het toch nog moeilijk zoeken. Na een kruip-door-sluip-door-route kwamen we aan bij het restaurant.

Hier stond al een aantal wijnen klaar om te worden geproefd, 4 witte en 4 rode. Nadat we deze uitgebreid hadden geproefd werd het tijd om aan te schuiven voor de lunch. De chef, die zijn kennis onder meer heeft opgedaan bij het bekende Spaanse restaurant El Bulli, ging vol op het orgel. Werkelijk alle registers werden open getrokken, wat resulteerde in een 5-gangen lunch met fraaie lokale wijn-spijs-combinaties.

Na afloop nog even bijpraten met de enthousiaste huidige directeur Miguel  A. Torres. Hier bleek wederom de lange termijn intentie en de aandacht voor het milieu.  Torres, echt een familiebedrijf dat gaat voor mooie wijnen en is gericht op de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *